De Kievitswei is ons particulier initiatief in Almere Oosterwold voor de sociale huursector en bestaat uit een woongroep met vijf vrijstaande minivilla's. Iedere minivilla staat op een kavel van zo'n 500 m2! Op het kavel vind je naast de minivilla een eigen oprit, tuin met terras, een grote boomgaard / moestuin en helemaal achterin een sloot voor waterberging.

In de sociale sector is dit ongekend! De woningen zijn weliswaar niet overdreven groot, maar beschikken toch over twee slaapkamers, een behoorlijke woonkamer met veel glas en een schitterend uitzicht, een open keuken en een moderne badkamer. De woningen liggen op 2 minuten lopen van de plek waar een basisschool in Oosterwold is voorzien.

Deze unieke omstandigheden willen wij in elk geval ten goede laten komen aan een aantal eenoudergezinnen met een jong kind (of kinderen). Dus ben je jonger dan 28 jaar en ben je er alleen voor komen te staan, dan is dit misschien wel de plek voor jou om alle aandacht te richten op de ontwikkeling van je kind(eren), de zorg voor jezelf en je omgeving. Omdat we een woongroep vormen sta je er niet alleen voor. Je woont met mensen die een vergelijkbare situatie hebben en desgewenst kun je elkaar helpen en bijvoorbeeld voorzieningen delen.

Onder alleenstaande ouders verstaan we natuurlijk zowel alleenstaande moeders als alleenstaande vaders!

De omgeving doet er toe in Almere Oosterwold. Niet voor niets moet ieder kavel in heel Oosterwold voor tenminste de helft bestaan uit stadslandbouw (zoals een moestuin of een boomgaard). Je moet dus wel een beetje groene vingers hebben of bereid zijn die te krijgen!

 

Hartelijke groet,

Jasmijn & Tijmen

De minivilla's staan aan de Jan Amos Comeniusstraat 11 t/m 19 oneven (Comenius was een pedagoog wiens ideeen nu nog steeds van invloed zijn op het onderwijs in Nederland). Dit is de eerste zijweg links vanaf de David Humeweg.

 

Actualiteit

Terwijl op het kavel de fundering is aangelegd, is in de fabriek gestart met de bouw van de woningen. Ook zijn de huisnummers inmiddels toegekend, de woningen krijgen de nummers 11, 13, 15, 17 en 19. De eerste kamers zijn al goed te herkennen: