Wonen in Oosterwold betekent ruimte, rust, natuur en vrijheid. En dat in de Randstad, vlakbij Amsterdam en Utrecht, in Almere Oosterwold. Met het Houten Hof laten wij zien dat dit leven ook bereikbaar is voor mensen die een betaalbare koopwoning zoeken. 

Werken aan betaalbare koopwoningen in Oosterwold

Binnenkort gaat de bouw starten van het project De Kievitswei: 5 sociale huurwoningen in Oosterwold. De vergunningen zijn rond, de woningen zijn ontwikkeld en de productie kan beginnen. Het worden moderne houtskeletbouw huizen met een netto woonoppervlakte van 50 m2. Door de slimme indeling heeft ieder huis twee slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken en een badkamer op een perceel van minimaal 500 m2.

Koopwoning

Voor en door dit initiatief zijn we aangesloten bij de werkgroep voor meer betaalbare woningen in Oosterwold van het bewonersplatform Oosterwold. Daarin hebben we het onder meer over de behoefte aan meer betaalbare koopwoningen in Nederland en dus ook in Oosterwold. De Kievitswei en leverancier Wonen in Hout zijn samen gaan kijken of het aantrekkelijk is, om de als huurwoning ontworpen woningen, ook als koophuis te realiseren. Deze woning voldoet immers al aan alle eisen die landelijk en in Oosterwold aan een huis gesteld worden.

Alles voor je geregeld

Niet iedereen wil of kan het financiële risico dragen om een eigen woning in Oosterwold te ontwikkelen of wil zich verdiepen in alle stappen die erbij komen kijken: het schrijven van een ontwikkelplan, ecologisch onderzoek, geluidsonderzoek, sonderingsonderzoek, slagschaduwonderzoek, en de vergunningaanvragen. Daarnaast gaat het voor Oosterwold ook over de aanleg van wegen, een kavelwegvereniging, zonnepanelen en Helofytenfilters. Het is in dat licht ook begrijpelijk dat er in Oosterwold een oververtegenwoordiging is van veelal hoger opgeleide initiatiefnemers die ook enig financieel risico kunnen en durven nemen.

Daarom hebben wij erover nagedacht hoe we voor meer mensen betaalbaar wonen in Oosterwold toegankelijk kunnen maken. Zo is het Houten Hof ontstaan: vrijstaand wonen op eigen grond voor de prijs van een portiekflat in Stedenwijk, inclusief het ontwikkeltraject. Wij bundelen de krachten van een kopers-groep waarvoor gezamenlijk onderdelen kunnen worden ingekocht en aangelegd. Natuurlijk betaalbaar wonen.

Deelnemen

Ben je, of ken je, iemand die op zoek is naar een betaalbare vrijstaande energie neutrale koopwoning in Oosterwold, maar zie je een volledig zelfstandig ontwikkeltraject niet zitten? Dan kan het Houten Hof voor jou dé uitkomst zijn. Wij realiseren het voor een koopsom van € 199.000,- v.o.n.. De Rabobank heeft zich al bereid verklaard om de financiering voor deelnemers in dit initiatief te willen onderzoeken. Daarmee denken we ook mee om het verkrijgen van een hypotheek zo toegankelijk mogelijk te maken. Meedoen betekent:

- bereid zijn om creatief mee te denken;

- je verdiepen in de pijlers van Oosterwold;

- je thuis voelen in Oosterwold (denk aan stadslandbouw, duurzaamheid, circulariteit en een grote betrokkenheid van inwoners);

- aanvaarden dat de planning nog onzeker is.

Aanmelden informatieavond

Wij zitten vooraan wanneer er weer wat plekjes in Oosterwold beschikbaar komen en daarvoor willen we een groep samenstellen die wil intekenen. We gaan graag kleinschalig met je in gesprek en we zijn benieuwd naar jouw motieven, wensen en ideeën. Om ideeën, mogelijkheden en informatie uit te wisselen hebben we twee informatieavonden gepland in de tuinkamer van het Paradijsvogelbosje in Oosterwold. Deze vinden plaats op 25 september en 5 oktober, van 19.30 tot 21.00 uur. Als je je wilt aanmelden, klik dan in het menu op Inschrijven. We hebben per avond voor een beperkt aantal personen plaats en toegang is op volgorde van inschrijving.

Wie wij zijn

Houten Hof is een initiatief van de Kievitswei in samenwerking met Wonen in Hout BV. Voor de ontwikkeling van Houten Hof wordt een CPO opgericht, een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Artist impression: door de glazen wand veel licht en volop uitzicht op de ruime tuin. Met opties, zoals verschillende gevelkleuren en een veranda.